Kálvária Cukrászda - Győr, Kálvária u. 2/b.      Tel.:96-411-397, 420-355

Receptek

Néger szelet

Néger szelet:

6 tojássárgáját, 20 dkg porcukrot, 2 kanál vizet fél óráig keverünk és a tojásfehérje kemény habját 7 kanál lisztet és 2 kanál kakaót, késhegynyi szódabikarbónát adunk bele és megsütjük.

Ha kisül 4 tojás fehérjéből, 20 dkg porcukorral gőzön felverjük és a tetejére öntjük és egy kicsit szárítjuk.
20 dkg porcukorral, 5 kanál tejjel, 2 kanál kakaót tűzön megfőzzük, félig kihűtjük és akkor belekeverjük a 10 dkg vajat.
Mikor megfelelő kemény a hab a tetejére csurgatjuk.



Lambada:

8 tojássárgáját 40 dkg cukorral és 8 kanál jó meleg vízzel kikeverjük, a 25 dkg lisztet a fél sütőporral és a 8 tojás fehérje felvert habjával összekeverjük. A massza 2/3-át kizsírozott nagy tepsibe tesszük. A 1/3-ba 2 kanál kakaót keverünk és a sárga tetejére rakjuk kanalanként.

Krém: 1 rama, pici rum, 20 dkg porcukrot kikeverni
1 csomag vaníliás cukrot 3 dl tejbe felfőzni. Ha kihűlt a kettőt összekeverni.
Fele krémmel megtöltjük, a másik felét a tetejére kenjük.

Máz: 15 dkg ráma
15 dkg porcukor
2-3 kanál kakaó
Gőzön sűrűre keverni és rácsorgatni, kókusszal megszórni.



Almás-kekszes süti

Almás-kekszes süti:

A tepsit kekszel kirakjuk.
1 kg reszelt almát, 7 dl vízzel, 40 dkg cukorral felfőzzük.
4 csomag vaníliás pudingot, 4 dl vízzel csomómentesre elkeverünk, és a megfőzött almához öntjük, és ezzel együtt összefőzzük.
Forrón ráöntjük a tepsi aljára lerakott kekszre.
A tetejére ismét kekszet rakunk és egy kicsit megnyomkodjuk.
Csokimázzal bevonjuk és állni hagyjuk 1 napig.